Evangelisation och Vallfärd 2020

Välkommen till Evangelisation och vallfärd 2020
för Norrlands katolska församlingar, Norrlands dekanat

Temat i år är ”Kyrkan i Norrland – då, nu och i framtiden”

Tid: från torsdag 4 juni eftermiddag till lördag 6 juni, efter lunch

Plats: Härnösand, Murberget och sedan Sundsvall

Preliminärt program:

Torsdag 4.6
Murbergets medeltidskyrka. Visning (kl 15?) och sedan Mässa
Middag på Murbergets restaurang (Länsmuseet Västernorrland)
Avfärd till inkvartering på Vandrarhemmet på Norra Berget.

Fredag 5.6
Frukost
Kl 10 Selångers pilgrimscentrum (fika, guidning och lunch) och andakt vid den medeltida kyrkoruinen vid Sankt Olofs hamn, där Olav Haraldsson sägs ha stigit i land år 1030 på sin färd mot Stiklestad där han blev dödad 29 juli. Sankt Olofs kyrka var den första katolska kyrkan norr om Hudiksvall efter reformationen, från mitten av 1950-talet. Då omfattade församlingen hela Norrland, utom Gävle, och Sankt Olof och Selånger var viktiga.
På eftermiddagen besök i Alnö gamla kyrka.
Mässa i Sankt Olofs katolska kyrka i Nacksta, Sundsvall

Middag och program under kvällen:
Caritas Sankt Olof presenterar sig, ordnar med mat, samt musik och dans från olika länder.
Vi får en fin kväll tillsammans! Kulturafton!
Åter till Norra Berget för övernattning.

Lördag 6.6
Frukost. Program och samtal i Nacksta Sankt Olof ( ej detaljerat program än).
Mässa
Lunch, avslutning och hemresa.

I samband med Mässorna finns tillfälle till bikt.

Vi behöver få in intresseanmälningar så snabbt som möjligt så att vi vet hur många som kommer, vilka som behöver åka med i buss, hur många som bor över på vandrarhemmet, hur många som ska ha mat etc.

Anmäl dig därför nu direkt,  senast 20 februari, till studieförbundet Bilda, Elin Hansson.
Epost: elin.hansson@bilda.nu  Tel 060 740 40 37. Anmälan är inte bindande förrän pris meddelas!

Välkommen!

Planeringsgruppen: Monika Forsslund och Ulrika Hådén i Sundsvall, Elin Hansson, Bilda, Katarzyna och Tord Svensson i Härnösand, Ulla Larson i Luleå, Amleset Fadaga i Umeå, Swarna Lindblom i Sandviken, Susanne Södermark och Elisabeth Andersson i Sörforsa,  i samråd med dekanen Per Idergard.